Dulceata din flori de liliac

de Lau in Dulceata / Gem, 11 Mai 2015 | 9426 vizualizari

 

M-am inspirat pentru aceasta reteta de pe blogul Plains&Planes

 

INGREDIENTE

  • 300 g petale de liliac
  • 800 g zahar
  • 1,2 l apa
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din flori de liliac:

Petale se spala sub un jet de apa rece.Le lasam sa se scurga de apa pe un prosop de bucatarie.

Intre timp punem apa cu zaharul intr-o cratita la fiert pana se topeste zaharul.

Adaugam petalele frecate cu zeama de lamaie si zaharul vanilat,lasam sa fiarba cca ora,in functie de constitenta dorita.

Punem dulceata fierbinte in borcane si pastram intr-un loc racoros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din flori de liliac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

tarasmariana 1

13.05.2015, 01:15

laura_n 1

13.05.2015, 15:08

vai,Lau! spune-mi daca se simte aroma!

Lau 1

13.05.2015, 20:02

se simte aroma si estefoarte parfumata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de dulceata de menta