Ce poate fi mai placut decat sa culegi zmeura proaspata din gradina si sa faci o bunatate de dulceata pe care sa o ai in camara toata iarna? Asta am facut eu in vacanta la parinti si mai mult decat atat am folosit un indulcitor natural de la Green Sugar. http://www.laboratoareleremedia.ro/product-category/green-sugar/. Acesta este un indulcitor pe baza de rebaudiozida A, din extract uscat din frunze de stevie si eritritol. Va garantez ca va iesi la fel de buna si chiar mai sanatoasa decat preparata cu zaharul din comert.
Eu am inceput evident prin culegerea fructelor. A fost o adevarata placere, iar satisfactia este mult mai mare cand te implici cu adevarat. :)
Puneti zaharul la fiert impreuna cu apa si amestecati usor pana se dizolva. Dati focul la intensitate mica si lasati pe aragaz cam 45 de minute, pana devine un sirop nu foarte gros. Adaugati apoi si zmeura pe care nu trebuie sa o spalati, ci doar sa o curati cu atentie pentru a nu zdrobi fructele si lasati sa fiarba amestecand din cand in cand.
Intregul procedeu dureaza in jur de o ora si jumatate, iar la final trebuie sa aiba o consistenta groasa, ca de dulceata.
Opriti focul si adaugati sarea de lamaie. Aceasta impiedica procesul de zaharisire. Mai amestecati o data si acoperiti oala cu un servet de bucatarie umed pana a doua zi. A doua zi aceasta va fi gata de montat in borcane si de pus in camara.
O zi frumoasa va doresc!