Dulceata de zmeura

de divainbucatarie in Dulceata / Gem, 12 Iul 2011 | 20572 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg zmeura
  • 500 g zahar
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 250 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de zmeura:

Alegem zmeura una cate una si o spalam foarte usor. O lasam pe un prosop sa se usuce, apoi o punem intr-un vas. Presaram 100 g zahar peste ea.

Punem la fiert apa cu restul de zahar. Acestea vor fierbe pana siropul devine consistent. Adaugam zmeura si fierbem la foc mic 5 minute. Adaugam sucul de la o jumatate de lamaie.

Crestem intensitatea focului si fierbem pana se leaga dulceata, amestecand usor si des pentru a nu se lipi. Luam spuma de cate ori este necesar. Vom face proba cu o cateva picaturi de dulceata pe o farfurie. Nu ar trebui ca procesul de fierbere al zmeurei sa fie mai mare de 20 de minute, astfel incat sa ne ramana si bucati intregi. Cand este gata dulceata o punem in borcane, pe care le-am tinut caldute la 100°C in cuptor.

Gustoasa, aromata si delicioasa! Vreti sa incercati?

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

anomisana 1

12.08.2011, 13:57

Mamaaaa ce bunatate...vreau si eu. Daca mai gasesc zmeura, tot am liber urmatoarele 3 zile, ma apuc de umplut camara.

anomisana 1

13.07.2012, 17:27

Chiar esti o diva, Cristina. Am preparat si eu reteta, dar fiind prima data, nu stiu daca nu cumva am fiert-o prea mult. De aceea te rog sa-mi spui cate borcane ar trebui sa iasa dintr-un kg de zmeurici. Mie din 3 kg, mi-au iesit 9 borcane de 400 g.

diaconta 1

13.07.2012, 17:29

Ana,cred ca ti-a iesit destul de multa,acuma depinde si de consistenta pe care o vrea fiecare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de piersici