Dulceata de cirese amare

de alilianaa in Dulceata / Gem, 8 Iun 2013 | 13550 vizualizari

 

Fara doar si poate una dintre dulceturile mele preferate este dulceata de cirese.

 

INGREDIENTE

  • 1500 g cirese fara samburi
  • 1 kg zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 100 ml apa plus 100 ml suc de la cirese
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese amare:

Ciresele se spala, se curata de codite si impuritati. Se pun strecuratoare.  Se scot samburii. 

Dupa ce le-am scos samburii, am scurs zeama rezultata. 

Intr-o oala, de preferinta cu fund dublu, sa nu lipeasca, am pus un kg de zahar, sucul rezultat in urma procesului de scoatere a samburilor si 100 ml apa. Din acest lichid si zahar a rezultat un sirop. Cand s-a legat foarte bine se pun ciresele. Se adauga zeama de la o jumatate de lamaie. Se da dulceata de cirese  la foc mare timp de 15 minute, se spumeaza, si se lasa la foc mic, fara a mai mesteca foarte des pentru ca nu mai e cazul.

La ultimul sfert de ora mai adaugam si restul de zeama. 

Se stinge focul cand consideram ca dulceata de cirese este gata ( testul cu picatura pe farfuriuta). 

Dulceata de cirese se pune in borcane cat este fierbinte, se sterilizeaza la cuptor in aragaz ( daca mai considerati, eu le mai trec si prin procedura asta 10 minute). 

Pentru iarna, un deliciu!

TIPS-URI

1

dulceata de cirese este un topping ideal pentru deserturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese amare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

ieri la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de cirese galbene