Dulceata de cirese amare

de alilianaa in Dulceata / Gem, 8 Iun 2013 | 12865 vizualizari

 

Fara doar si poate una dintre dulceturile mele preferate este dulceata de cirese.

 

INGREDIENTE

  • 1500 g cirese fara samburi
  • 1 kg zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 100 ml apa plus 100 ml suc de la cirese
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese amare:

Ciresele se spala, se curata de codite si impuritati. Se pun strecuratoare.  Se scot samburii. 

Dupa ce le-am scos samburii, am scurs zeama rezultata. 

Intr-o oala, de preferinta cu fund dublu, sa nu lipeasca, am pus un kg de zahar, sucul rezultat in urma procesului de scoatere a samburilor si 100 ml apa. Din acest lichid si zahar a rezultat un sirop. Cand s-a legat foarte bine se pun ciresele. Se adauga zeama de la o jumatate de lamaie. Se da dulceata de cirese  la foc mare timp de 15 minute, se spumeaza, si se lasa la foc mic, fara a mai mesteca foarte des pentru ca nu mai e cazul.

La ultimul sfert de ora mai adaugam si restul de zeama. 

Se stinge focul cand consideram ca dulceata de cirese este gata ( testul cu picatura pe farfuriuta). 

Dulceata de cirese se pune in borcane cat este fierbinte, se sterilizeaza la cuptor in aragaz ( daca mai considerati, eu le mai trec si prin procedura asta 10 minute). 

Pentru iarna, un deliciu!

TIPS-URI

1

dulceata de cirese este un topping ideal pentru deserturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese amare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Sim0na 1

10.06.2013, 12:25

Si noua ne plac tare mult, dar in ultima perioada n-am mai facut..

Panacris 1

11.06.2013, 07:54

alilianaa 1

11.06.2013, 19:16

Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de cirese galbene