No, i-a venit rândul lui Laurențiu-Ionel, să mă jaute și la preparare dulceței. Zis și făcut.
Gutuile curățate de coajă se toacă mărunt, eu m-am ajutat cu robotul de bucătărie :D ;) Apoi se așează straturi, straturi în vasul aparatului Multicooker, alternând cu zahărul și zeama de citrice. Se conectează aparatul Multicooker de la Philips, la sursa de curent, se alege din meniu, programul JAM, adică dulceață, apoi se apasă butonul start, se lasă capacul și aparatul își va face treaba liniști timp de cca. 60 de minute. În funcție de cum vă place consistența dulceței, mai programați încă o dată aparatul la același program, până când veți obține consistența dorită. Spre finalul fierberii se adaugă mirodeniile. Apoi se deconectează aparatul de la sursa de curent, iar dulceața se pune fierbinte în borcanele sterilizate, ce se pun la odihnit până a doua zi, într-un coș, ”învelite” bine cu pătură sau o față de masă mai groasă. A doua zi, se etichetează și se pun la loc de frunte în cămară. Spor și poftă bună!