Dulceata de caise

de mimmi in Dulceata / Gem, 21 Iul 2011 | 3405 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg caise
  • 1 kg zahar
  • 1 lingurita sare de lamaie
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 3-4 pahare apa
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de caise:

Facem un sirop din 3-4 pahare apa si zahar. Cand curge din lingura un fir luung (precum in poza) inseamna ca ii gata.

Spalam caisele,le curatam de coaja si le taiem in 4. Le adaugam in sirop,adaugam sucul de lamaie si 1 lingurita sare de lamaie dizolvata in putina apa. Lasam sa dea cateva clocote,pana se leaga din nou siropul. Punem o lingura de dulceata pe o farfurioara,daca dupa ce s-a racit nu curge inseamna ca este gata.

Spor la treaba !

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

ieri la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de susine ( PRUNE ITALIENESTI)