Am primit de la o colega de serviciu o plasa plina cu gutui BIO crescute in curtea mamei ei,foarte mari,frumoase si aromate si desi imi plac foarte mult sa le mananc asa erau parca prea multe si nu faceam fata :) asa ca am decis sa fac o dulceata din ele.Am primit de la o prietena draga Gina,o reteta pentru dulceata si plecand de la reteta ei,am facut o super dulceata de gutui,aromata si exact pe gustul meu.
Gutuile pe care le-am avut au cantarit muult mai mult,cantitatea prezentata mai sus este strict fruct taiat cuburi mici.
Am pus o oala mare cu apa si zaharul la foc,stelutele de anason,batoanele de scortisoara,zeama de lamaie si cuisoarele si le-am lasat sa fiarba pana cand s-a format un sirop grosut,
Am pus apoi si cubuletele de fruct peste sirop si am lasat la foc pana cand gutuile si-au schimbat culoarea si s-au inmuiat,si siropul a mai scazut.
Am scos apoi batoanele de scortisoara,anasonul si cuisoarele din dulceata si am pus minunea de dulceata in borcane.
Merita sa o incercati ca este foarte aromata,dar nu foarte dulce.
Pofta mare!