Dulceata de mere cu stafide - DEDICATIE PT BUCATARAS

de lira in Dulceata / Gem, 30 Sep 2010 | 8488 vizualizari

 

Reteta am gasit-o intr-un numar mai vechi din Secretele Bucatariei. La noi a avut foarte mare trecere. Este o reteta foarte rapida, ingredientele se gasesc pe tot parcursul anului si va garantez ca o sa regretati ca nu ati pregatit-o in cantitate dubla. Se poate servi la desert sau alaturi de clatite.


Din pacate nu am reteta cu poze pe etape pt ca a fost una din priemele mele retete.... mai exact, este chiar prima mea reteta postata pe blog :)

 

INGREDIENTE

  • INGREDIENTE PENTRU 5 BORCANE DE 400 ML
  • 50 g stafide
  • 125 ml rom (eu am folosit esenta de rom + apa)
  • 1 lamaie
  • 1.2 kg mere acrisoare
  • 1 kg zahar
  • 1 plic Gelfix
  • 30 g ghimbir proaspat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de mere cu stafide - DEDICATIE PT BUCATARAS:

Stafidele se pun intr-un bol impreuna cu romul cam jumatate de ora la inmuiat. Se stoarce sucul de lamaie. Merele se decojesc, se dau pe razatoarea cu ochiuri mari si se amesteca imediat cu sucul de lamaie ca sa nu se oxideze. Se adauga stafidele cu romul. Merele impreuna cu stafidele se cantaresc si se adauga aceeasi cantitate de zahar. Se decojeste ghimbirul si se adauga intr-un saculet de tifon (eu l-a pus intr-o strecuratoare pentru infuzie de ceai). Totul se da in fiert amestecand si apoi se lasa sa mai fiarba 1 minut, in clocot. Se scoate ghimbirul, iar dulceata fierbinte se poate pune in borcanele pregatite. Se inchid si se lasa sa stea pe capac 15 minute, dupa care se pot pune la pastrare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de mere cu stafide - DEDICATIE PT BUCATARAS" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

Teo 1

01.10.2010, 21:00

interesanta !

Mihaela11_jo 1

23.05.2011, 00:34

Un deliciu

Bucataras 1

14.06.2011, 23:04

immm, merci, merci

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de prune