Am adus de la tara 3 Kg de gutui si azi le-am dovedit.
Am facut dulceata pentru clatitele care vor urma si alte prajituri.
Cele 2 kg de gutui sunt cantarite dupa ce au fost curatate de partea interioara si partile deteriorate.
Am pus pe foc intr-un vas apa si zaharul.
Am lasat sa fiarba pana cand siropul rezultat a devenit mai gros.
Gutuile curatate le-am trecut prin robot, dar nu le-am maruntit prea mult. Nu am avut rabdare sa le tai cubulete cum ar fi fost ideal. peste ele am stors zeama de la o lamaie si jumatate.
Am pus gutuile peste sirop si am lasat sa fiarba la foc incet aproximativ 1 ora si 30 minute amestecand din candini cand sa nu se lipeasca.
Am pregatit borcanele, spalat sterilizat si am pus dulceata fierbinte in ele. Deasupra am pus cate un sfert de felie de lamaie. Am pus capacele si le-am dat la cuptor pentru 5 minute la foc incet, apoi am lasat in cuptor pana la racirea acestora.
Ce buna va fi de-alungul iernii!!