Pentru început, am cules coacazele (pe care le am in grădină), le-am curățat de codițe (o operație destul de migăloasă, buna pentru cei ca au rabdare), după care le-am spalat si le-am pus intr-o oală.
Peste acestea, am adăugat zahărul si cana de apă, le-am mai lăsat o ora după care am pus oala pe foc pentru a fierbe.
La final, am adăugat si lămâia tăiată cuburi.
Când a început să fiarbă si s-a format spuma, am indepartat-o si am amestecat din cand în când.
Am lasat-o la fiert o oră și jumătate, după care am luat din zeama închegată cu o lingură de lemn si am pus-o într-o farfurie. Am înclinat ușor farfuria, iar daca zeama se prelinge usor, o mai lăsăm pe foc, iar dacă se prelinge mai greu sau deloc, atunci dulceața este gata.
Eu nu pun niciodată dulceața caldă in borcane, dar am grijă să fie borcanele proaspăt spălate si chiar calde. Se pun capacele si se depozitează in cămară.