Dulceata din flori de maces

de adnia in Dulceata / Gem, 18 Ian 2013 | 7618 vizualizari

 

Stiu ca cea mai parfumata si delicata dulceata este cea de trandafiri...dar cum nu am rozele parfumate, m-am orientat spre surorile lor salbatice, la fel de delicate, dar nu atat de parfumate!

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • -100 gr. petale de flori de maces
  • -500 ml apa
  • -500 gr. zahar
  • -zeama de la 1/2 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din flori de maces:

Se spala bine petalele de flori sub jet de apa rece, se usuca cu servetele absorbante si se pudreaza cu zahar tos.

Intre timp se fierbe siropul din apa, zahar si zeama de lamaie, pana se leaga bine. Se stinge focul si se lasa sa se odihneasca 10 min. Se adauga 2-3 linguri de zahar la petalele de flori si se freaca bine pana cand acestea se inmoaie (nu e nevoie de mult timp, deoarece petalele sunt extrem de fragede) si se adauga in sirop. Se amesteca usor, cu o spatula, apoi se toarna in borcanase spalate si uscate bine in prealabil. se pune capacul, si cum dulceata este inca fierbinte, se intorc borcanele cu gura in jos, in asa fel incat sa se formeze vidul. se pastreaza la loc uscat si racoros.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din flori de maces" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de macese