Stiu ca cea mai parfumata si delicata dulceata este cea de trandafiri...dar cum nu am rozele parfumate, m-am orientat spre surorile lor salbatice, la fel de delicate, dar nu atat de parfumate!
Se spala bine petalele de flori sub jet de apa rece, se usuca cu servetele absorbante si se pudreaza cu zahar tos.
Intre timp se fierbe siropul din apa, zahar si zeama de lamaie, pana se leaga bine. Se stinge focul si se lasa sa se odihneasca 10 min. Se adauga 2-3 linguri de zahar la petalele de flori si se freaca bine pana cand acestea se inmoaie (nu e nevoie de mult timp, deoarece petalele sunt extrem de fragede) si se adauga in sirop. Se amesteca usor, cu o spatula, apoi se toarna in borcanase spalate si uscate bine in prealabil. se pune capacul, si cum dulceata este inca fierbinte, se intorc borcanele cu gura in jos, in asa fel incat sa se formeze vidul. se pastreaza la loc uscat si racoros.
Enjoy!