Dulceata de capsuni reteta Sigur, toata lumea face dulceata. Si exista multe retete, din fiecare cred ca mai aflam sau mai invatam ceva!
Dulceata de capsuni reteta
Capsunile se curata, se spala sub jet de apa rece.
Se pun intr-o cratita mare si se pun la fiert. Adaugam jumatate din cantitatea de zahar. Despicam o pastaie de vanilie si o punem peste capsuni. Lasam sa fiarba aproximativ o ora, timp in care siropul format scade. Adaugam restul de zahar, cateva felii de lamaie si lasam sa fiarba in continuare inca vreo jumatate de ora.
Eu nu spumez niciodata dulceata.
Inchidem focul si lasam cratita pe ochi sa se raceasca un pic numai.
Pregatim 8 borcanele curate, sterilizate. Turnam dulceata, asezam capacele si le infiletam. Acoperim cu hartii sa protejeze capacele de praf, le etichetam si le depozitam in loc racoros si intunecat.
1
alegeti capsuni din cele mici, coapte, sunt mai migaloase, dar mai parfumate.
2
eu prefer dulceata mai acrisoara, pentru mine este perfect de dulce.
3
eu am folosit capsuni de gradina, nestropite.
4
eu am folosit borcane de aprox. 400 gr