Dulceata de capsuni reteta Aici puteti urmari cum pregatim dulceata de capsuni!!! O reteta foarte simpla, prin care se pastreaza fructele intregi, foarte buna pentru iarna! http://youtu.be/cV5g4kyqqqg
Dulceata de capsuni reteta pentru 6 borcane de 300 gr
Dulceata de capsuni reteta
Capsunele se spala, se indeparteaza coditele si se stropesc cu zeama lamailor, care are rolul atat de a da un gust bun dulcetei noastre, cat si pentru a intari fructele, acestea sa nu se zdrobeasca la fiert. Se lasa cu zeama de lamaie cel putin o ora.
Zaharul si apa se pun la fiert pana se formeaza un sirop legat. Se spumeaza daca este cazul. Siropul este gata atunci cand este lipicios, iar cand picuram intr-o farfuriuta nu sar stropi, si picaturile iau forma circulara.
Dupa ce fructele au stat cu zeama de lamaie, se adauga peste sirop si se fierb impreuna, amestecandu-se din cand in cand, indepartandu-se spuma, pana cand siropul se va lega din nou. Nu se va fierbe excesiv pentru a nu se zdrobi fructele.
Cand dulceata este gata, se ia de pe foc, se acopera cu un prosop umed si se lasa sa se racoreasca putin.
Dulceata se pune calda in borcane cu capac etans.
Se serveste ca atare sau cu alte preparate, precum clatitele.
1
fructele se stropesc cu zeama de lamaie pentru a ramane intregi la fierbere
2
borcanele se aseaza cu gura in jos dupa umplere si etansare