Aceasta este reteta de castraveti murati ai casei le stiu gustul din copilarie, in fiecare an imi aduc un motiv in plus pentru care astept iarna . Este reteta mamei mele care este o mare speciliasta la pus muraturi, nu am mancat niciodata muraturi mai bune ca ale ei . La reteta aceasta de muraturi, castravetii sunt opariti cu apa clocotita cu sare si sunt lasati in ea 24 de ore, da un gust aparte muraturii poate testati o data reteta
Preparare: ce este mai deosebit la aceasta reteta este procedeul de oparite al castravetilor si lasare a lor in aceasta apa timp de 24 de ore. La un litru pe apa punem o lingura de sare si o lasam sa clocoteasca.Cand clocoteste apa o turnam peste castravetii asezati intr-un vas care sa reziste ( eu am folosit vase de yena ) si ii acoperim cu un capac. II lasam asa 24 de ore.
Dupa 24 de ore se scot si lasa la uscat castravetii si se cladesc in borcane. Incepem cu un strat de marar si cimbru uscat apoi intercalat printre ei punem cate o frunza de dafin, putin hrean, un catel de usturoi. La final punem din nou un strat de marar si cimbru uscat si eu pun mereu si un fir de telina verde . Separat pregatim intr-un vas apa care urmeaza sa fie turnata peste ei. Calculam la un litru de apa, o jumatate de lingura de sare si o lingura de otet, mai punem o crenguta de cimbru si de dafin si 2-3 linguri de amestec de muraturi de la Galeo ( are toate semintele necesare si piper) optional daca doriti o tenta picanta puneti si o lingura de amestec iute pentru muraturi de la dr Otker si lasam sa clocoteasca. Dupa ce s-a ingaduit putin turnam apa peste castraveti . Daca nu aveti beci ( sau nu il folositi ca si mine ) puneti deasupra in fiecare borcan cateva granule de conservant pentru muraturi sau aspirina . Se inchid borcanele calde si se lasa la racit acoperite cu un prosop gros.
1
Daca vreti sa ii dati o tenta iute puneti in borcan putin ardei iute maruntit sau adaugati o lingura din amestec iute pentru muraturi de la Dr Otker.