Dulceata de ardei iute

de Panacris in Conserve, 3 Dec 2012 | 12881 vizualizari

 

Am in plan aceasata dulceata de vreun an;) Acu' i-a venit randul! Simona's World. na, multumesc de inspratie. :-* Niciodata nu-i timpul pierdut, ptr o asemenea delicatesa. Spor la treaba si rabdare multa;)

 

INGREDIENTE

  • ardei iuti colorati 200 g,
  • zahar tos 200 g,
  • zahar brun 100 g,
  • otet din vin alb 200 g,
  • praf de ghimbir 1 lingurita,
  • cuisoare 3 bucati,
  • coaja de portocala.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de ardei iute:

Ardeii se spala, se taie in doua se curata de seminte si firisoarele din interior, ( Atentie va recomand, sa purtati manusi chirurgicale, si nu duceti mana la nas sau la ochi in timpul acestei operatiuni;). Dupa gust ardeii se toaca marunt sau se dau prin robot, eu am preferat, tocat marunt, ca am avut cutite de testat;) Inca odata atentie, bucataria se fie bineventilata, ca atmosfera va fi "foarte iute si picanta" !

Dupa ce am  cercetat diferite retete, ptr acest preparat, am ales varianta preparata de Lia :-* (http://floare-floare.blogspot.ro/2012/09/dulceata-de-ardei-iute-cu-ghimbir.html) bineinteles cu mici adaosuri.

Intr-un vas cu fundul dublu, in acest caz as fi folosit un vas Zepter;), se pun piscaciosii tocati marunt, amestecul de zahar, otetul si ghimbirul. Vasul se pune la foc mic, sa fiarba, cca. 30 de minute. Spre final se adauga cuisoarele si coaja de portocala. Se mai lasa cca. 15 minute sa fiarba, dulceata obtinuta se pune in borcane micute sterilizate, se inchid ermetic, se lasa la dunst cald pana a doua zi.

Spor la treaba! >:D<

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de ardei iute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de ardei iute cu stafide si merisoare