Aceasta este un aperitiv foarte simplu de realizat, gustos si inedit, zic eu.Sau cel putin, eu am fost extrem de incantata!
Am fiert in apa cu sare vinetele taiate cubulete (aprox 10 min.) apoi le-am scurs foarte bine si le-am pasat in robot. Intre timp am calit ceapa si ardeii grasi taiati cubulete si le-am asezonat cu sare si piper, iar dupa ce s-a mai racit putin compozitia, am amestecat-o bine cu vinetele pasate, 2 oua si faina, pana s-a format o pasta ceva mai consistenta decat cea de chec. Am incins cuptorul si am tapetat o forma de chec cu hartie de copt, am turnat compozitia mea si am uns-o cu al 3-lea ou batut. Am tinut la cuptor pana s-a rumenit putin (aprox. 30 min). Drobul de vinete a putut fi taiat foarte bine abea dupa ce s-a racit complet.
Eu am servit atat cald, cat si rece..in ambele situatii este excelent si il recomand cu caldura, dar pot sa spun ca sub forma rece m-a incantat cel mai mult, in special datorita tinutei. Se portioneaza mult mai bine in feliute, iar consistenta este usor cremoasa.
Enjoy!