Am făcut un pic de curățenie în frigider :D și a ieșit un chec tare bun, de pus la pachet;) Spor și poftă bună!
Șunca și ardeiul curățat de semințe și nervuri se toacă mărunt, eu m-am folosit de ajutorul, numărul...., SaladChef. ;) Într-un vas încăpător se pun măslinele întregi fără sâmburi, boabele de porumb, șunca și ardeiul tocate mărunt, telemeaua rasă, gălbenușurile de ou, amestecându-se ușor pâna ce se înglobează toate ingredientele. Albușurile se bat spumă cu un praf de sare și puțin oțet. După ce s-a obținut consistența pufoasă de albuș, se adaugă făina și praful de copt cernut, se amestecă ușor ca să se încoproreze bine. Cele două compoziții, se amestecă cu mișcări ușoare, apoi se toarnă într-o formă de chec tapetată cu foaie de pergament. Se dă la copt la 180 grade cca. 45 de minute. După ce trece testul scobitorii se scoate din cuptor și se lasă la răcit. Spor și poftă bună!