Una dintre cele mai gustoasa mancaruri traditionala de Paste
"Retete pascale"
Fierbem ficatul de pui. Separat fierbem si pieptul de pui.
Tocam marunt ficatul si pieptul de pui. Tocam marunt si ceapa, usturoiul si verdeata.
Amestecam carnea cu verdetata, adaugam ouale batute, sare piper si cele doua oua fierte ( taiate mai mare). Amestecam bine.
Tapetam o tava de chec cu hartie de copt. Adaugam jumatate si aluatul de foietaj si il asezam frumos in tava ( marginile trebuie sa fie mai mari decat forma de chec pentru a putea sa le impreunam frumos).
Punem toata compozitia de drob, taiem lateralele aluatului in fasii de aproximativ un cm latime. Punem intai capetele din lungimea tavii, apoi impreunam fasiile taiate din lateral.
Ungem drobul cu galbenus amesteca cu 1 lingura de lapte si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, timp de 15 minute. Marim apoi temperatura la 200 de grade C si mai lasam inca 15 minute. Il portionam dupa ce se raceste.
Pofta buna!