Am facut o incercare cu ingredientele ce le aveam in frigider si a iesit o tarta delicioasa si usoara pentru cina. Pozele nu au iesit demne de postat, dar cum a iesit atat de delicioasa trebuia sa postez reteta.
Din motive de lipsa de timp am optat sa folosesc aluat pentru tarte cumparat din comert (Lidl) dar sunt sigura ca facut in casa iese si mai bun. Deci am scos aluatul din frigider si am imbracat o forma de tarte unsa cu margarina cu aluat. Pregatim umplutura.
Dovlecelul se spala si il taiem rondele subtiri. Nu se curata de coaja.
Prazul se taie si el fin, julien.
Intr-o tigaie punem putin unt si ulei de masline; adaugam prazul si calim la foc mediu sa se inmoaie si aduagam dovlecelul, amestecam putin si lasam pana se inmoaie putin. Punem sare, piper. Dam deoparte sa se raceasca putin.
Punem umplutura in forma de tarta, presaram cu branza de vaca/oaie; si turnam sosul (batem ouale cu sare, piper alb, putina nucsoara; adaugam smantana si laptele).
Dam la cuptorul incins in prealabil la 180ºC pana se intareste putin umplutura si devine auriu deasupra.