Miel Dijonnaise

de Sidy in Oaie, 21 Apr 2011 | 5442 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Un cotlet de miel cu os cu tot,
  • ulei,
  • mustar gros (Dijon ),
  •  1 cana pesmet ,
  • 1 lingurita cimbru,
  • 3 linguri de unt topit,
  • sare si piper.
  • Pentru garnitura :
  • 1 kg cartofi,
  • 1 capatina usturoi,
  • 1/2 cana lapte ,
  •  1/2 cana unt,
  • 1/2 kg varza de Bruxelles ,
  • 1 lingurita zahar,
  • sare si piper.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel Dijonnaise:

Cotletul dat prin ulei, sare si piper se prajeste in ulei intr-o tigaie. Apoi se acopera cu un strat grosut cu mustar.

Pesmetul se amesteca cu cimbrul si se pune peste cotletul cu mustar.

Se unge o tava ,se aranjeaza cotletul intreg si se da la cuptor pentru aproximativ 20-25 min .

Dupa 5 min dupa ce este fript se portioneaza.
Garnitura se prepara astfel :

Cartofi se fierb ca si pt pireu.

Usturoiul pisat se caleste o idee in unt, se amesteca impreuna cu laptele cald si 1/2 cana unt sare si piper ,dupa care se pun peste piureul de cartofi si se invirte bine,bine.
Varza curatata si spalata se taie in 4 si se inabusa in unt .O lingura cu unt cu o lingurita de zahar si o linguruta de pasta de ardei se fac intr-o tigaie si cu acest sos vom acoperi putin varza calita in momentul servirii.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Miel Dijonnaise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel