Un sos alb cremos folosit in prepararea pastelor. Ideal pentru lasagna si sosul roma.
Se pune laptele la incalzit. Dupa 2 minute se poate pune si untul la topit.
In momentul in care laptele e fierbinte si scoate vapori se toarna faina, sarea si piperul in untul topit si se amesteca pana la omogenizare la foc mic. Se toarna laptele fierbinte peste amestecul obtinut si se amesteca energic,la un foc mediu, pana ce devine cremos.
Opriti focul si adaugati smantana, amestecati si sosul este gata!
Am facut si un video cu modul de preparare: https://www.youtube.com/watch?v=C1dzl6lYZCo
1
Laptele trebuie sa fie la punctul de fierbere, aveti grije sa nu dea in foc.
2
Smantana raceste sosul si incetineste ingrosarea lui peste masura.
3
Dupa refrigerare sosul devine mult mai solid(gros) decat era initial.
4
Se poate adauga si putina nucsoara in sos dar eu prefer fara.