Dovlecel olandez umplut

de adnia in Pui, 22 Ian 2013 | 3644 vizualizari

 

Am primit un dovlecel mai deosebit: arata foarte frumos, rotund, si cu petale, ca o floare (mi s-a spus chiar ca arata ca o farfurie zburatoare:)). Am inteles ca samanta provine din Olanda, dar si romanii nostri il cultiva.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. piept de pui
  • cateva ciuperci din conserva
  • 1 ou
  • 1 ceapa mica
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare, piper, dupa gust
  • patrunjel tocat
  • rozmarin pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecel olandez umplut:

 

M-am hotarat sa-l umplu cu o umplutura obisnuita de carne de pui si ciuperci, si pt. ca are coaja mai tare decat dovleceii obisnuiti, mi-am zis sa-l coc in coaja. Am trecut la scobirea lui cu o lingura, dupa ce i-am taiat cu grija un capac, apoi am presarat putina sare in interiorul dovlecelului.

Toate ingredientele pt. umplutura le-am pus in robot si le-am mixat.Dupa ce pasta de umplutura a fost gata, am umplut dovlecelul. L-am decorat cu feliute de rosii si fasii de ardei gras. Apoi i-am pus capacul si l-am dat la cuptor cca 45 min. la foc mic.(pana s-a in muiat coaja destul, iar umplutura s-a umflat usor).Ultimele 5 min. mancarea a stat la cuptor fara capacul de jena.Am transferat floarea rezultata pe un platou. Si dupa ce s-a racit putin, am taiat o "petala", ca sa vedeti sectiunea. Eu am servit cu iaurt grecesc, dar se poate servi cu orice alt fel de sos.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel olandez umplut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dovlecel umplut cu carne toacata de porc