Dovlecei umpluti

de susu in Mancaruri cu carne, 17 Iul 2012 | 5229 vizualizari

 

reteta inspirata de la mimmi cu anumite modificari

 

INGREDIENTE

Umplutura I

  • 4 dovlecei
  • 50 gr couscous
  • 150 gr piept de pui
  • 1 ardei verde
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 ceapa zdravana
  • 2 rosii
  • marar
  • ulei masline
  • 2 lingurite pasta de tomate
  • sare, piper,
  • curry,
  • boia etc
  • lapte acru
  • supa de pasare

Umplutura II

  • 500 gr vita macinata
  • 5 dovlecei
  • marar
  • 1/2 morcov fin ras
  • 50 gr couscous
  • 1 catel usturoi
  • 2 cepe tocate
  • 2 linguri pasta de rosii
  • condimente: 1 lgt curry, 1 lgt boia, cimbru, sare
  • supa de gaina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti:

Couscousul se opareste cu supa (la o masura couscus se pune o masura de supa, putin ulei de masline sau unt si se acopera si se lasa 20 minute dupa care se afaneaza cu furculita). Dovlecei se curata si se scobesc pastrand miezul. Ceapa tocata marunt se caleste cu usturoiul zdrobit cu lama cutitului apoi se adauga ardeiul tocat, pieptul taiat cubulete si miezul de dovleac bagat la robot. Punem condimente si la sfarsit adaugam rosiile taiate cuburi, mararul si couscousul facut pe jumatate. Dovleceii se sareaza pe dinauntru si apoi se umplu cu compozitia rezultata. Dovleceii se aseaza in tava, se acopera trei sferturi cu supa calda si se acopera cu folie de aluminiu. Dupa vreo 15-20 de minute se indeparteaza folia, se adauga pasta de rosii, marar si se potriveste de sare. Se mai lasa la cuptor sa se rumeneasca deasupra si sa mai scada.   Ceapa se caleste impreuna cu usturoiul, se adauga morcovul apoi carnea, condimentele, pasta de rosii, mararul si la urma couccoucul oparit ca la umplutura 1. Se potriveste umplutura de sare si se umplu dovleceii. Se pregatesc ca mai sus si se servesc cu sana sau lapte batut si marar proaspat.    

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

iry-gabriela 1

17.07.2012, 21:58

frumoase poze,felicitari!

Sim0na 1

18.07.2012, 20:36

N-am facut niciodata, dar arata foarte bine

andreea_angelo 1

13.11.2012, 17:08

la favorite,fara sa stau pe ganduri

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rosii, ardei si dovlecei umpluti