Imi plac tare mult dovleceii, sunt gustosi, sanatosi si plini de vitamine.
Cel mai mult mi-a placut o salata de dovlecei (o sa va aduc si reteta aceea).
Astazi am pregatit niste bastonase de dovlecei la cuptor.
O reteta foarte simpla, foarte rapida si teribil de gustoasa!
Big yum!
Am pregatit un pesmet, l-am aromatizat cu Amestec de Ierburi Italiene de la Delikat!
Cu siguranta, ati gasit in rafturile magazinelor condimentele si ierburile uscate natural Delikat! Eu am pregatit cateva mancaruri si ma declar foarte incantata!
Haideti sa vedeti cat de repede am pregatit aceste gustari!
Se preincalzeste cuptorul la 220 grade C.
Dovleceii se spala si se sterg. Se taie bastonase potrivite.
Se asaza intr-o tava prevazuta cu hartie de copt si se stropesc cu ulei de masline.
Eu nu am folosit ou, dar daca doriti, puteti trece bastonasele de dovlecei mai intai prin ou batut.
Separat, cu ajutorul unui tocator de bucatarie, amestecam painea uscata, branza feta, usturoiul si 2 lg amestec de ierburi italiene de la Delikat.
Dam cateva pulsatii pana se macina totul si devine marunt. Miroase grozav acest pesmet.
Bastonasele de dovlecei se imbraca in acest pesmet condimentat. Se mai stropesc cu 1-2 lg de ulei de masline.
Tava se pune in cuptor, la 240 grade C, timp de 10 -12 minute. Eu am folosit functia de coacere sus - jos.
Se scot cand devin rumenite si miros demential.
Separat, amestecam cateva linguri de iaurt natur cu putina sare si 1 lgta de amestec ierburi italiene si un catel de usturoi.
Dovleceii crocanti se servesc cu sos de iaurt si usturoi!
Stiti cat de gustosi sunt? Maxim! Parol!
1
cine doreste, poate trece mai intai bastonasele de dovlecei prin ou batut, apoi prin pesmet.
2
nu taiati foarte gros bastonasele, ideal ar fi sa fie de grosimea unui deget, ca sa iasa crocante la copt.
3
condimentati cu sare la final, daca mai e nevoie. Daca folositi si voi branza feta sarata, tineti cont sa nu mai adaugati sare.