Nu mai repet povestea mea cu dovleacul, ca sa nu va plictisesc! :)))) Cert este ca acum il savurez cu placere. Mirosul de toamna nu putea sa nu aduca si ceva pregatit cu dovleac. O noua ocazie de a testa puterile gadget-ului meu de nadejde, slow cooker-ul Crock-Pot 4,7 L . Am optat de data aceasta pentru dovleac copt, umplut cu nuca multa, ciocolata, iar mai apoi, copt fiind, am tras si un pic de dulceata de cirese amare, de la scumpa de Simo. Parfumat, dulce, o nebunie!
Spalam bine dovleacul. Il stergem cu un servet de hartie. Ii taiem capacul cu atentie. Il curatam de seminte. Il punem deoparte.
Pregatim un mix din nuca prajita, zahar brut (in functie de cat de dulce preferam), ciocolata, condimente.
Conectam aparatul la o sursa de curent.
Umplem dovleacul cu unt, mix de nuca. Il asezam in vasul aparatului. Turnam o cana cu apa. Acoperim si selectam aparatul slow cooker Crock-Pot pe modul High, timp de gatire 2 ore. Mie nu-mi place sa iasa prea moale, insa daca preferati asa, puteti suplimenta timpul de gatire.
Dupa ce aparatul incheie programul slow cooker-ul Crock-Pot 4.7 l Digital trece automat pe functia de pastrare la cald.
Servim imediat sau pastram la cald panain momentul servirii. Puteti servi cu topping de smantana dulce. Eu am servit cu dulceata de cirese negre.
Parfum si gust de toamna!