Dovleac copt cu scortisoara si miere

de Adi in Dulciuri, 22 Oct 2017 | 5935 vizualizari

 

Cu dor de copilărie când ne prepara bunica dovleac copt în cuptorul sobei cu plită, azi am copt un dovleac turcesc, dar in cuptorul electric.
Imbunatatit cu miere si scortisoara, a fost chiar un desert gustos.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovleac turcesc
  • scortisoara
  • miere pentru servit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovleac copt cu scortisoara si miere:

Dovleacul turcesc se spala pe coaja și se sterge cu prosoape absorbante de hartie.

Se taie pe jumatate si i se inlatura semintele.

Apoi, fiecare jumatate de dovleac se taie in patru felii groase.

Se unge o tavă cu putin ulei si se aseaza in ea feliile de dovleac, cu coaja in jos.

Tava se da la cuptor pana cand feliile de dovleac sunt bine patrunse si prind o usoara crusta.

Cand incep sa se patrunda se presara putina scortisoara peste ele.

Dovleacul copt se serveste cald, uns cu miere, atunci cand nu este suficient de dulce, natural.

Noi l-am servit cu miere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovleac copt cu scortisoara si miere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Strudel cu dovleac si nuci