Dovleac copt cu scortisoara si miere

de Adi in Dulciuri, 22 Oct 2017 | 6585 vizualizari

 

Cu dor de copilărie când ne prepara bunica dovleac copt în cuptorul sobei cu plită, azi am copt un dovleac turcesc, dar in cuptorul electric.
Imbunatatit cu miere si scortisoara, a fost chiar un desert gustos.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovleac turcesc
  • scortisoara
  • miere pentru servit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovleac copt cu scortisoara si miere:

Dovleacul turcesc se spala pe coaja și se sterge cu prosoape absorbante de hartie.

Se taie pe jumatate si i se inlatura semintele.

Apoi, fiecare jumatate de dovleac se taie in patru felii groase.

Se unge o tavă cu putin ulei si se aseaza in ea feliile de dovleac, cu coaja in jos.

Tava se da la cuptor pana cand feliile de dovleac sunt bine patrunse si prind o usoara crusta.

Cand incep sa se patrunda se presara putina scortisoara peste ele.

Dovleacul copt se serveste cald, uns cu miere, atunci cand nu este suficient de dulce, natural.

Noi l-am servit cu miere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovleac copt cu scortisoara si miere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu somon - Super rapidă și gustoasă

ieri la 09:32

Sendvișuri calde, la cuptor - Ușor de făcut și savuroase

pe 22.04 la 10:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu mere si frisca