Doua prăjituri rapide cu mere sau alte fructe

de Ade200 in Prajituri, 11 Noi 2012 | 16634 vizualizari

 

Lumea e ocupată, dar un dulce de casă tot face bine la fericire. Iată 2 variante de toamnă/iarnă rapide şi gustoase, bune cu o cană de cafea/ceai, acasă sau la serviciu.

 

INGREDIENTE

Prima varianta
  • 100-125 g de zahăr
  • 125 g de făină
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 3 ouă
  • 1/2 plic de praf de copt
  • 1/2 pahar de ulei
  • 1 lingură de iaurt
  • 3-4 mere curăţate cubuleţe
A doua variantă:
  • 4 ouă
  • 1 cană de ulei
  • 1 cană de lapte
  • 1 cană de zahăr
  • 3 căni de făină
  • coajă rasă de lămâie
  • 6 mere, 2 pere, 6 smochine bucăţele
  • scorţişoară
  • 1/2 plic de praf de copt
  • 1 vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Doua prăjituri rapide cu mere sau alte fructe:

1. Amestecaţi toate ingredientele, apoi adăugaţi merele în bucăţele mici.  Amestecaţi din nou. Coaceţi în tavă unsă cu unt, 40-50 de minute până se aureşte bine.

2.Amestecaţi toate ingredientele, apoi adăugaţi fructele în bucăţele mici.  Amestecaţi din nou. Coaceţi în tavă unsă cu unt 40-50 de minute până se aureşte bine. Va ieşi o prăjitură mai mare decât prima.

Marginile să fie bine unse cu unt sau margarină ca să se desprindă uşor.

Cuptorul se preîncălzeşte după ce se curăţă şi se taie fructele.

TIPS-URI

1

Cana cu lapte şi ulei să nu fie chiar plină.

2

Eu am copt în tavă rotundă cu pereţi detaşabili ambele, prima a ieşit subţire, a doua dublă. La ambele aluatul trebuie să fie vârtos ca o smântână groasă. Se întinde cu spatula uniformizând bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Doua prăjituri rapide cu mere sau alte fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Sim0na 1

12.11.2012, 12:36

Rapida si delicioasa!

dinuflorentina 1

14.03.2013, 15:37

bicarbonatul trebuie stins sau il punem asa cum e? iar scortisoara se poate pune si praf?

feliciacristea46 1

25.11.2013, 21:59

pai cum altfel sa pui scortisoara, vrei sa-ti spargi dintii cu batoane ? iar bicarbonatul nu se stinge inainte cu nimic, va reactiona cu laptele sau iaurtul din compozitie si va creste aluatul ! la fel si praful de copt.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu măr şi glazură de brânză