Negresa

de Constelatialeu in Prajituri, 19 Feb 2013 | 3709 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g margarina rama
  • 260 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 1/2 cana cu lapte
  • 6 oua
  • 1 praf de copt
  • 1 cana faina
  • nuci
  • stafide
  • visinata sau coniac
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa:

Se pune la fiert laptele cu zaharul,cand s-a dizolvat zaharul se adauga margarina amestecant incontinuu.Se pune cacaoa cernuta si se lasa sa dea in 1-2 clocote. Se lasa la racit, dupa care se pun galbenusurile unul cate unul si se omogenizeaza bine, se adauga un pic de coniac sau visinata. Din aceasta compozitie oprim cca un sfert pentru glazura. In restul adaugam albusurile batute spuma, stafide si nuca taiata si la final cana de faina. Intr-o tava 20/30 se toarna compozitia si se da la cuptorul incins cca 25-30 minute. E gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se toarna peste ea, asa calda, glazura oprita. Se taie cand s-a racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu menta