Dorada la cuptor

de Irina in Peste, 26 Apr 2009 | 20999 vizualizari

 

Am mincat-o intr-un restaurant pe malul Mediteranei, intr-un loc pitoresc. Dar la fel de gustos a iesit si in bucatarioara mea.

 

INGREDIENTE

  • 3 dorada
  • 4 cartofi
  • 1 ceapa mare
  • 5 rosii potrivite
  • 1 pahar de vin
  • sare
  • piper
  • ghimbir macinat
  • ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada la cuptor:

Pestele se spala si se curata bine cu apa rece

Se stropeste tava cu putin ulei

Se taie rondele cartofii, rosiile si ceapa.

Se formeaza in tava patul de cartofi si ceapa, se sareaza, se pipereaza

Se da cu un praf de ghimbir peste dorada, cu piper si sare (inclusiv in interiorul pestelui).

Se asaza dorada in tava si apoi se aranjeaza rosiile pe patul de cartofi si peste peste

Se stropeste cu paharul de vin (minim 200 ml) si ulei de masline

Se acopera tava cu o folie de aluminiu

Se da la cuptorul incins in prealabil la 200 de grade

Se lasa cam 60 de minute la cuptor

Se poate servi impreuna cu un sos de rosii, preparat astfel: se caleste putina ceapa, putin usturoi, am adaugat sucde rosii Cirio (sticla inalta cu capac alb), sare, piper, un ardei verde taiat rondele si putin sos dulce chinezesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

Bucataras 1

26.04.2009, 15:10

Uite asa am mincat:

ruta_pisicuta 1

09.12.2012, 15:38

am incercat si eu aceasta reteta, sunt fan nr 1 dorada, imi place f mult acest peste, si daca mai este si din mare nu din crescatorie e si mai bun, abia astept sa-l scot de la cuptor sa vad cum este...neam-neam . merci de reteta, pupici

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
PASTRAV AFUMAT CU BUDINCA DE SFECLA