Am mincat-o intr-un restaurant pe malul Mediteranei, intr-un loc pitoresc. Dar la fel de gustos a iesit si in bucatarioara mea.
Pestele se spala si se curata bine cu apa rece
Se stropeste tava cu putin ulei
Se taie rondele cartofii, rosiile si ceapa.
Se formeaza in tava patul de cartofi si ceapa, se sareaza, se pipereaza
Se da cu un praf de ghimbir peste dorada, cu piper si sare (inclusiv in interiorul pestelui).
Se asaza dorada in tava si apoi se aranjeaza rosiile pe patul de cartofi si peste peste
Se stropeste cu paharul de vin (minim 200 ml) si ulei de masline
Se acopera tava cu o folie de aluminiu
Se da la cuptorul incins in prealabil la 200 de grade
Se lasa cam 60 de minute la cuptor
Se poate servi impreuna cu un sos de rosii, preparat astfel: se caleste putina ceapa, putin usturoi, am adaugat sucde rosii Cirio (sticla inalta cu capac alb), sare, piper, un ardei verde taiat rondele si putin sos dulce chinezesc.