Dobos Tort

de mimmi in Torturi, 7 Feb 2011 | 11721 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente 6 foi :
  • 6 oua,
  • 120 g zahar,
  • 120 g faina,
  • 1 praf sare,
  • Pentru glazura :
  • 150 g zahar,
  • 1 lingurita unt,
  • 2 picaturi de otet + raffaello,
  • Pentru crema:
  • 3oua,
  • 150 g zahar,
  • 2 linguri pline cu cacao inchisa la culoare,
  • 200g unt la temperatura camerei.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dobos Tort:

Decupam 6 forme rotunde cu diametru de 26 cm din hartie de copt.

Separam galbenusurile de albusuri,air albusurile impreuna cu sarea si zaharul se bat spuma. Galbenusurile le amestecam cu spuma,cu mixerul la o viteza mica. Se adauga si faina,amestecului de oua si amestecam cu dosul lingurii incet pana se omogenizeaza compozitia. Impartim compozitia in 6,ungem fiecare hartie de copt si o dam la cuptor pentru cca 15 minute. Lasam foile la racit,iar o foaie o punem deoparte pentru ornament.

Crema :

Se amesteca ouale cu cacaoa si zaharul pana se omogenizeaza bine.Pe urma se pune pe bain-marie si se amesteca pana se ingroasa.Cand s-a ingrosat se lasa la racit.Se freaca untul spuma,si se adauga tot cate o lingura de crema si se amesteca.

Pentru glazură, topim zahărul, amestecând mereu, până capătă culoarea brună. Culoarea să fie deschisă, nu închisă. Punem picăturile de oţet, iar în final amestecăm şi untul. Apoi, ungem rapid cu această glazură blatul pus deoparte, o întindem, apoi însemnăm feliile cu ajutorul unui cuţit uns cu unt. Când glazura s-a răcit puţin, rupem feliile de-a lungul însemnurilor.

Asamblarea:

Foaie,crema,foaie,crema pana terminam foile,ultimul strat va fi crema.Deasupra punem blatul cu glazura,rezemate in bomboanele raffaello.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dobos Tort" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Senzational