Tort de capsuni

de sandytza in Torturi, 21 Aug 2009 | 5548 vizualizari

 

INGREDIENTE

        Pentru crema
  • 500 gr capsuni
  • 500 ml frisca
  • 1 plic gelatina fara gust
  • 1 plic gelatina cu gust de capsuni
  • 100 gr zahar tos
  • 2 linguri zahar pudra
        Pentru foaie
  • 80 gr cereale muesli cu fructe
  • 15 gr miere
  • 20 gr unt
  • 10 gr zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de capsuni:

Se prepara foaia : se topesc pe foc untul, mierea si 10 gr zahar . Cand s-au topit se adauga cerealele si se amesteca bine. 

Se tapeteaza o tava rotunda cu hartie de copt si se aseaza cerealele pe fundul acesteea apasand bine cu mana pana se uniformizeaza. Se baga la cuptor la foc potrivit timp de 20 min dupa care se lasa la racit.

Crema

Se zdrobesc capsunii cu blenderul si se pun pe foc impreuna cu zaharul tos. Se fierb timp de cinci minute dupa care se iau de pe foc si se adauga gelatina cu gust de capsuni . Se lasa la racit timp in care preparam frisca.

Intr-un pahar se pune gelatina fara gust impreuna cu un pic de frisca lichida si se amesteca bine. Intr-o craticioara se fierb aprox 50 ml frisca si se toarna peste gelatina din pahar. 

Restul de frisca se bate bine , se adauga cele doua linguri de zahar pudra dupa care se adauga treptat gelatina din pahar. E bine sa o strecurati in momentul cand o puneti.

Se imparte frisca in doua parti egale. In jumatate din aceasta se adauga capsunii deja raciti si se amesteca bine.

Montare:

Se pune stratul de cereale pe fundul unei tavi cu pereti desmontabili. Se toarna intercalat cele doua creme. Odata cea cu capsuni, odata cea alba si tot asa pana terminati cu un strat subtire de crema de capsuni. 

Pentru ornare am folosit sirop de capsuni, am turnat un pic deasupra si cu o lingurita am amestecat usor. 

Se lasa la rece cateva ore inainte de a se servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu cremă de nectar