Acesti biscuiti au o consistenta nisipoasa, seci, care in multe tari din Europa au diferite denumiri, Knusper in Austria, moqué in Bruxelles, in Olanda zandkoekje.
Pentru biscuiti:
Pentru crema Frangipane:
Se pegatesc ingredientele si se cantaresc.
Se pregateste mai intai crema frangipane:
Cu mainile intr-un castron se inmoaie untul. Se pune 10 secunde pe aragaz fara se se topeasca prea tare.
In unt se adauga jumatate din amestecul de zahar cu pudra de migdale si se amesteca cu un tel.
Ouale se bat separat si se adauga jumate din ele in compozitia de migdale si se amesteca bine.
Se adauga peste compozitia obtinuta restul ramas de pudra de amande si se amesteca,apoi restul de ou.
La final se adauga jumatate din cantitatea de faina si se amesteca bine cu toata compozitia cu ajutorul unei spatule, apoi se adauga restul de faina. (Aceasta crema se foloseste mult la produsele din foietaj).
Biscuitii:
Faina se strecoara.
Se face din aceste ingrediente o compozitie (o coca), nu se framanta foarte mult decat pana cand sau incorporat toate ingredientele, apoi se da la rece.
Se ruleaza coca in forma de cilindru de +/- 3cm diametru.(se ruleaza bine sa nu aibe bule de aer).
Se cu unge cu albus de ou si se ruleaza in zahar mai mare.
Se impacheteaza cu o foaie de copt si se da la rece(se poate da si la congelator).
Se taie apoi rondele de 1 cm largime.
Se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt,la o distanta de 3 cm intre ele.
Se preseaza putin cu degetul in centru si se pune crema de frangipane cu ajutorul unui posh cu dui de 5- 6 mm (se fac mici moturi).
Se dau la cuptor cca 8 min.la 180° (depinde de cuptorul fiecaruia)