Desert turta dulce la tava cu glazura

de Rahela Velicu in Prajituri, 10 Dec 2017 | 8642 vizualizari

 

Este atat de pufoasa si se pastreaza bine pana la 4-5 zile.

 

INGREDIENTE

  • 250 g zahar
  • 250 ml apa
  • 250-260 g faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara

Pentru glazura:

  • 2 linguri cu varf de zahar pudra
  • 1 lingura cu apa
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • un praf de scortisoara
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert turta dulce la tava cu glazura:

Caramelizam zaharul intr-o craticioara. Cand incepe sa devina maroniu, adaugam apa si lasam pe foc pana cand se topeste tot zaharul.

Lasam siropul 10 minute sa se racoreasca, apoi il amestecam cu faina, praful de copt si scortisoara.

Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem 30-35 de min. la 200 de grade.

Pentru glazura amestecam zaharul cu apa, cu zeama de lamaie si praful de scortisoara si turnam peste turta dulce fierbinte.

 

TIPS-URI

1

Este un dulce de post nemaipomenit de bun.

2

Puteti pune glazura si dupa ce portionati turta dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert turta dulce la tava cu glazura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldovenesti