E un tort rapid, fără coacere, cu fructe de pădure, un fel de cheesecake, dar fără blat. Foarte bun servit rece, ușor, răcoritor, de vară. L-am ornat cu zmeură și afine și cu niște animăluțe din pastă de zahăr ca să fie vesel.
Pentru început am pus gelatina la hidratat în 100 ml de apă rece, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Am lăsat 10 minute, după care am pus-o pe baie de aburi până s-a dizolvat și apoi am lăsat să se răcească, timp în care m-am ocupat de restul ingredientelor.
Într-un vas am pus smântâna, iaurtul grecesc și brânza de vaci și le-am mixat puțin ca să rezulte o pastă cremoasă. Apoi am adăugat mascarpone și zahărul pudră și am omogenizat.
Gelatina am adăugat-o încet, curgând ca un fir de ață și amestecând în continuu în compoziție ca să se înglobeze în toată crema. La final am adăugat circa 200 de gr. fructe (zmeură și afine) și am păstrat câteva pentru ornat.
Am pus toată compoziția într-o formă de tort rotundă cu inel detașabil și am dat la frigider câteva ore.
Când s-a răcit și s-a închegat, am decorat tortul cu fructe de pădure și ornamente vesele din pastă de zahăr.