Maine, ziua stelara 22 a luni lui Octombrie, balanta mea Vali adauga inca un an in coronita de premiant, asa ca m-am complicat ca sa-mi fie simplu si i-am facut un tort.....maine vad eu verdictul, ca astia doi baieti ai mei, balanta si leul sunt tare carcotasi.....dar sa trec la treaba ca am ceva de scris si sper sa nu uit nimic.....:)))))
Mai intai am pregatit cremele
Crema roz: Intr-o craticioara cu fundul dublu punem bucatelele de ciocolata alba, adaugam frisca lichida si punem sa se topeasca ciocolata, frisca nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Se ia de pe foc se adauga picaturile de colorant rosu si esenta si se da la frigider 2 ore. Apoi se scoate si se mixeaza bine pana obtinem o crema spumoasa.
Crema verde: Intr-o craticioara cu fundul dublu punem bucatelele de ciocolata alba, adaugam frisca lichida si punem sa se topeasca ciocolata, frisca nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Se ia de pe foc se adauga picaturile de colorant verde si esenta si se da la frigider 2 ore. Apoi se scoate si se mixeaza bine pana obtinem o crema spumoasa
Crema de ciocolata neagra:Intr-o craticioara cu fundul dublu punem bucatelele de ciocolata alba, adaugam frisca lichida si punem sa se topeasca ciocolata, frisca nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Se ia de pe foc se adauga esenta si se da la frigider 2 ore. Apoi se scoate si se mixeaza bine pana obtinem o crema spumoasa
Crema albastra: Intr-un castron punem continutul plicului de Creme Ole, se adauga zaharul pudra si se dilueaza cu lapte si frisca lichida, apoi se mixeaza 2-3 minute se adauga 2-3 picaturi de colorant albastru. Se adauga mascarponele si se incorporeaza, pana obtinem o crema spumoasa.
Sirop: Intr-o craticioara punem la caramelizat zaharul, apoi adaugam apa, atentie sa nu ne frigem cand adaugam apa ( eu am luat vasul de pe foc, l-am pus in chiuveta si am turnat usor apa).Punem vasul din nou pe foc si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul. Lasam sa se raceasca.
Blaturi nuca : Separam albusurile de galbenusuri de la cele 3 oua, Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine pana obtinem o spuma tare, se adauga zaharul si se mai mixeaza 2-3 min. Se incorporeaza galbenusurile, apoi nuca macinata si faina. Tapetam cu hartie de copt o forma cu inel detasabil, diametru de 28 cm.Se pune compozitia in forma se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade. Este gata cand trece testul scobitorii. Se coace destul de repede pentru ca nu este foarte inalt. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca. La fel procedam si cu al doilea blat.
Blaturi nuca si cacao :Separam albusurile de galbenusuri de la cele 3 oua, Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine pana obtinem o spuma tare, se adauga zaharul si se mai mixeaza 2-3 min. Se incorporeaza galbenusurile, apoi nuca macinata, cacao si faina. Tapetam cu hartie de copt o forma cu inel detasabil, diametru de 28 cm.Se pune compozitia in forma se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade. Este gata cand trece testul scobitorii. Se coace destul de repede pentru ca nu este foarte inalt. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca. La fel procedam si cu al doilea blat.
Asamblare :Pe un platou ( eu am unul rotativ si este perfect, ca pot sa intind mult mai bine crema) asezam primul blat cu nuca, il insiropam bine si punem crema albastra ( oprim un pic si pentru ornat), cu ajutorul unei palete de inox trecute prin apa fierbinte intindem cu usurinta crema. Dupa ce am nivelat crema asezam blatul de nuca si cacao si presam putin, insiropam si intindem crema roz, folosind aceiasi procedura. Asezam blatul al doilea de nuca si presam putin, insiropam , intindem crema verde, folosind aceiasi procedura. Asezam al doilea blat de nuca si cacao, presam, insiropam si imbracam tortul cu crema de ciocolata neagra, folosim la fel paleta trecuta prin apa fierbinte. Presaram la baza tortului nuca macinata, din restul de crema albastra ornam tortul. Cu ajutorul creionului decorativ am scris pe tort.
1
chiar daca pare un pic complicat, prefer ca de acum in colo sa fac blaturile individual