Recent am auzit de aceasta reteta si mi s-a parut foarte interesanta, de aceea m-am hotarat sa o incerc. Ce spuneti, mi-a iesit?
Blat: Punem intr-un bol ouale, zaharul tos si cel vanilat. Apoi le vom mixa pana isi vor tripla volumul. Vom trece printr-o sita, deasupra compozitiei faina impreuna cu cacaua si le vom amesteca cu o spatula. Vom amesteca usor cu miscari largi. Apoi vom pune pe rand in compozitie uleiul, laptele si praful de copt. Vom amesteca bine dupa fiecare ingredient. Apoi vom pune blatul la copt la 180 grade C, timp de 25 de minute. Dupa ce blatul s-a copt, il lasam la racit.
Crema: Din cei 400 de mililitri de lapte vom pune cinci linguri intr-un pahar. Restul il vom imparti in mod egal in doua boluri. Laptele din pahar va trebui sa fie rece, iar laptele din primul bol caldut si celalalt fierbinte. Vom amesteca cu un tel galbenusurile, cele 5 linguri de lapte rece si zaharul tos. Apoi adaugam faina in compozitie si amestecam bine. Turnam laptele caldut, apoi pe cel fierbinte si punem crema pe foc. Amestecam pana se ingroasa, apoi o luam de pe foc. Lasam putin crema la racit si punem esenta de vanilie.
Punem gelatina in 70 de ml de apa rece si o lasam la hidratat. Mixam smantana pana obtinem o frisca. Apoi vom turna gelatina in crema, si vom amesteca foarte bine cu un tel. Punem si frisca si amestecam bine compozitia, apoi o vom pune la frigider pentru 25 de minute. Cat timp crema sta la frigider, vom face o gaura in blat, acolo vom pune bucati de banane, iar blatul pe care l-am scos il vom face faramituri si-l vom pastra pentru decor. Dupa ce crema a stat destul la frigider, o vom turna peste bananele din blat si o vom acoperi cu farmituri de blat. Apoi vom pune tortul la frigider pentru 4 ore.
Pofta Buna!