Desert tort inima cu mascarpone si fructe

de mirela0911 in Torturi, 22 Feb 2018 | 5458 vizualizari

 

Este un tort tare bun si facut cu dragoste pentru familie! 
Reteta cu dragoste :x

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 4 lg zahar
  • 2 lg apa rece
  • 4 lg ulei
  • 8 lg faina
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml frisca lichida
  • 3 lg zahar pudra vanilat
  • 1 compot ananas
  • alte fructe
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort inima cu mascarpone si fructe:

Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare. La final se adauga apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi se toarna peste albusuri, amestecand cu o spatula. Se pune si coaja de lamaie. La final se incorporeaza faina cu miscari usoare. Se toarna compozitia intr-o tava de silicon in forma de inima si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 30 de minute. Se face testul cu scobitoarea si, daca este gata, se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca bine.

Mascarponele se mixeaza cu zaharul pudra vanilat, apoi se toarna frisca lichida si se mixeaza in continuare pana se obtine o crema pufoasa si mai consistenta.

Se desface compotul de ananas, se taie bucatele mici si se pune la scurs.

Blatul se taie in 3 parti. Pe un platou se asaza primul blat si se insiropeaza cu sucul de la compot. Se unge apoi cu o parte din crema, se pune ananasul bucatele si se continua asa pana la ultimul blat. Se pastreaza din crema o parte pentru a unge tortul si deasupra.

Se orneaza cu felii subtiri de kiwi, cu ananas, afine, etc

Se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate folosi si tava rotunda, nu neaparat inima.

2

Se pot folosi fructe de care aveti si va sunt la indemana.

3

Ornarea se face dupa imaginatia fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort inima cu mascarpone si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Churros reteta traditionala spaniola

ieri la 23:28

Tort cu visine, iaurt si bezea

de Rocsi 9

ieri la 19:50

Rețetă delicioasă de tacos cu căpșuni - Desertul perfect de vară

ieri la 08:46

Plăcinta cu lobodă, telemea și mărar - Reteta gustoasa

de RODIMUR 8

pe 24.06 la 20:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de portocale cu mascarpone si frisca