Tort de mere cu bezea

de alldaycooking in Torturi, 2 Ian 2012 | 5484 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pandispan:
  • 3 oua
  • 3 linguri fructoza
  • 50 ml ulei
  • 70 ml lapte
  • 1 mana de stafide
  • scortisoara
  • 10 linguri de faina
  • 10 gr praf de copt
  • Mere caramelizate:
  • 6 mere
  • 4-5 linguri zahar brun
  • 1 lingura de unt  
  • nuci zdrobite
  • scortisoara
  • cardamon
  • ghimbir
  • Crema vanilie:
  • 750 ml lapte
  • 6 linguri de faina
  • 1 ou intreg
  • 2 galbenuse
  • 1 pastaie de vanilie
  • 3 linguri fructoza
  • 30 gr unt
  • Bezea:
  • 5 albusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 mana de nuci taiate grosier
  • Decor:
  • 2 albusuri
  • 100 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere cu bezea:

Pandispan:

Ouale le-am frecat cu fructoza, apoi am adaugat uleiul treptat, amestecand ca si la maioneza. Am adaugat laptele, apoi faina si am amestecat foarte bine pentru a se omogeniza compozitia. La sfarsit am adaugat putina scortisoara, praful de copt si stafidele, apoi am amestecat din nou. Am copt intr-o tava rotunda pe hartie de copt. Temperatura de coacee a fost de 170 grade Celsius, cuptorul fiind setat pe ventilatie. 

Mere caramelizate:

Merele le-am curatat de coaja, am scos cotoarele si le-am taiat cubulete. Zaharul brun l-am caramelizat usor, apoi am pus merele, nucile si untul peste caramel. Am amestecat pentru ca merele sa fie acoperite cu caramel. Inainte de a lua de pe foc am adaugat condimentele. Merele caramelizate le-am asezat peste pandispan, in tava in care am copt blatul.

Crema de vanilie:

Am pus la fiert 600 ml de lapte impreuna cu pastaia de vanilie, taiata pe lungime. Intr-un castron am pus oul, galbenusele si fructoza, le-am mixat bine, apoi am adaugat 150 ml lapte si faina si am amestecat foarte bine. Cand laptele a inceput sa fiarba, am scos pastaia de vanilie, am adaugat crema cu oua si am amestecat incaontinuu pana cand crema a fost fiarta. Am lasat la racit crema de vanilie, cand era putin calduta inca am adaugat untul taiat cubulete si am amestecat pana cand s-a topit. Am pus crema de vanilie peste mere si am lasat la rece 2-3 ore.

Bezea:

Cele 5 albusuri le-am mixat pana cand am obtinut o spuma consistenta, apoi am adaugat treptat zaharul pudra. Am presat nucile si am amestecat usor cu o spatula. Am pus la copt pe hartia de copt pe care desenasem un cerc putin mai mare decat tava in care pregatisem tortul. Am copt la 90 de grade Celsius bezeaua, timp de mai multe ore, la sfarsit am lasat usa cuptorului intredeschisa si bezeaua s-a intarit usor. Bezeaua am pus-o peste crema de vanilie, dupa ce am asezat tortul pe un platou.

Decor:

2 albuse le-am batut bine, apoi am adaugat zaharul pudra. Spuma rezultata se poate pune sa fiarba la bain-marie sau se poate folosi si nefiarta, in functie de preferinte. Cu aceasta spuma am decorat tortul de jur imprejur.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere cu bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

brunetica 1

03.01.2012, 09:12

ce bine arata

Cris2711 1

03.01.2012, 13:19

Ah ce bunatate de tort cu bezea

mena29 1

09.01.2012, 18:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu bezea de nuca,pandispan si crema de vanilie