Retete de vara: Un diplomat cu fructe delicios, racoritor, de vara
Cele 8 ouă le-am mixat împreună cu zahărul până s-a dublat compoziția și s-a albit. Am pus apoi pe bain marie, amestecând în continuu până a început să se îngroașe ușor. Nu trebuie lăsat prea mult pentru că se poate tăia crema de gălbenușuri. Apoi am dat la răcit.
Între timp, am scos ananasul din compot, l-am tăiat bucățele și am pus siropul într-un vas. Am pregătit o formă de tort cu inel detașabil în care am pus pișcoturile înmuiate în siropul de la ananas, pe marginea formei, dar și jos pe fund (vezi imaginile mai jos).
Smântâna pentru frișcă am mixat-o până s-a întărit astfel încât să rămână pe paleta mixerului. Eu am avut neindulcită, așa că am mai adăugat puțin zahăr pudră.
Am pregătit și gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj (10 min la înmuiat, apoi pe bain – marie până s-a dizolvat complet).
Când s-a răcit crema de gălbenușuri, am adăugat-o la frișcă (nu trebuie adăugată caldă în frișcă). Am pus și gelatina după ce s-a răcit ușor și am amestecat bine, astfel încât aceasta să se distribuie în toată compoziția.
La final am adăugat și ananasul bucățele și am început să așez crema în tort astfel: întâi am pus jumătate din cremă, apoi încă un rând de pișcoturi înmuiate în sirop, după care restul de cremă. Am ornat cu fructe și am dat la rece.