Blat:
Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare, cu un praf de sare. Cand s-a intarit bine se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana obtinem o bezea lucioasa.
Galbenusurile le amestecam cu uleiul, dupa care incet incet le incorporam in bezea.
Faina o amestecam cu praful de copt si amidonul si o incorporam si pe ea in amestecul de mai sus. La sfarsit, bilutele de ciocolata.
Aluatul obtinut il turnam intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste deasupra. Se face proba cu scobitoarea. ;)
Crema:
Galbenusurile le amestecam cu amidonul. Omogenizam.
Gelatina o punem la inmuiat in cateva linguri de apa rece.
Zaharul il caramelizam si cand a devenit auriu su adauga laptele fierbinte. atentie la aburi si la faptul ca se umfla si poate da pe alaturi. Punem din nou pe foc si tinem pana se topeste tot caramelul, amestecand continuu.
Turnam caramelul fierbinte peste galbenusuri, incet sa nu rezulte cocoloase. Punem din nou pe foc si amestecand continuu fierbem pana incepe sa se ingroase. Consistenta trebuie sa fie ca aceea a unei smantani. lasam la racit si cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina si dam la rece pana incepe sa se intareasca.
Frisca lichida o mixam pana devine pufoasa si o incorporam in budinca de caramel.
Blatul copt si racit il taiem in 3.
Crema o impartim in 2 si o repartizam intre cele 3 blaturi, pe care le insiropam.
Glazura:
Ciocolata o topim impreuna cu untul si frisca lichida. Dupa ce s-a racorit adaugam si lichiorul. Lasam la racit si cand a ajuns la consistenta unei smantani mai groase o turnam peste tort.
Turturii de caramel:
Zaharul il caramelizam, apoi cu o furculita trasam linii (abstracte :)) ) pe hartie de copt, unsa cu putin ulei.
Ornam cu frisca si turturii de caramel.