Desert tort cu unt de arahide

de Lau in Torturi, 20 Apr 2017 | 4997 vizualizari

 

Delicii pentru Paste

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 8 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri apa rece
  • 3 linguri ulei
  • esenta de rom
  • Crema
  • 200 g crema de branza
  • 200 g frisca
  • 200 g unt de arahide
  • Decor
  • frisca
  • 1 ciocolata cu lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu unt de arahide:

Blat

Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Mixam bine dupa fiecare galbenus, in fir subtire, adaugam uleiul si apa, esenta.

Amestecam faina cu praful de copt si cacao, amestecam cu o paleta cu miscari unsoare. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit, pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca bine, dupa care taiem blatul in 3 felii.

Crema

Intr-un bol, mixam frisca pana ce isi dubleaza volumul, adaugam crema de branza, omogenizam si la final, adaugam untul de arahide.

Amestecam bine.

Pe un platou, asezam prima foaie (eu folosesc cea de deasupra), o insiropam (apa cu esenta de rom), crema - repetam, pana ce terminam, ungem blatul intr-un strat subtire de crema si dam la rece 30 min.

Ungem blatul cu frisca mixata si decoram cu ciocolata topita si dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu unt de arahide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
La multi ani, Dia! Tort cu ciocolata si piersici