Mini-tort cu kiwi

de Dulceatadetrandafiri in Torturi, 9 Apr 2011 | 6360 vizualizari

 

Un desert cremos, racoritor si proaspat.

 

INGREDIENTE

Pentru 5 mini-torturi:
  • 300 gr branza de vaci slaba
  • 200 de gr de fursecuri de diferite sortimente (dar fara umplutura)
  • 80 gr unt
  • 4 oua
  • 2 plicuri de gelatina
  • 100 gr zahar
  • 100 gr zahar pudra
  • o lingura de cacao
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 6 kiwi sau mai multe
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-tort cu kiwi:

Intai de toate, inarmeaza-te cu trei sticle de plastic de 2 L. Tai din ele, cu ajutorul unui cutit bine ascutit, cinci forme cat mai egale, de aprox. 9 cm latime, ce vor deveni peretii "detasabili" ai fiecarui tort. Fiecare forma de plastic o asezi intr-o farfurie, iar pe fundul fiecarei farfurii presezi cu o lingura compozitia rezultata din amestecul fursecurilor cu cacaua si untul topit (la bain-marie). Pui farfuriile la frigider si te apuci de crema.

Albusurile le bati spuma impreuna cu zaharul tos. Intr-o oala pusa la bain-marie amesteci galbenusurile oualelor cu zaharul pudra si cel vanilat, nu prea mult ca sa nu se inchege galbenusurile. Adaugi branza de vaci si albusurile batute spuma, gelatina pregatita dupa instructiuni (dar cu foarte putina apa), amesteci bine si torni peste baza de fursecuri. Lasi la frigider cateva ore inainte de a servi desertul.

Cand vine momentul servirii lui, cu o foarfeca tai "inelul" de plastic din jurul prajiturii si il dezlipesti cu grija. Daca gelatina e bine inchegata, plasticul va iesi fara probleme, trebuie doar sa actionezi delicat.

Tai trei kiwi in jumatati stelate si folosesti cinci dintre ele pe post de ornament principal. Restul fructelor le tai felii si decorezi dupa plac. Poti servi cu frisca si fructe de kiwi taiate separat pentru cei care doresc un supliment. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-tort cu kiwi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort trio mousse cu fructe de padure