Tortuletul a iesit delicios, dar nu mi-a placut ca nu au iesit egale cremele. Daca ar fi sa-l refac, as pune mai putina frisca lichida in crema cu afine. Cred ca 100 ml era suficient.
Topesti untul intr-o cratita, la foc mic. Maruntesti biscuitii, ii pui intr-un vas si apoi torni untul si amesteci pana cand obtii o compozitie omogena. Pui o forma cu pereti detasabili (sau un inel reglabil de tort) pe un platou (diametru de 20 cm) si torni compozitia de biscuiti, apoi o tasezi cu ajutorul unui pahar cu fundul drept. Dai blatul la frigider si intre timp pregatesti crema de ciocolata.
Pentru crema de ciocolata, maruntesti ciocolata neagra. Incalzesti 100ml de frisca lichida pana la punctul de fierbere, adaugi ciocolata si amesteci pana obtii o crema omogena. O dai la rece pentru 1-2 ore (acum fiind asa frig afara -9 grade, o scoti pe geam si se raceste in cateva minute), apoi o mixezi.
Mixezi crema mascarpone cu zaharul macinat si apoi adaugi crema de ciocolata si mixezi pana cand se omogenizeaza compozitia. Torni crema de ciocolata peste blatul de biscuiti si dai la rece.
Mixezi afinele si le treci printr-o strecuratoare pentru a elimina cojile. Pui gelatina la hidratat, in apa rece. Adaugi gelatina (topita in prealabil pe baie de aburi) peste crema de afine si amesteci cu iaurtul. Mixezi frisca lichida cu zaharul macinat si apoi adaugi crema de afine. Mixezi usor pana la omogenizare. Torni crema de afine peste crema de ciocolata si dai la rece. Dupa 2 ore, cand crema s-a intarit, indepartezi inelul de tort. Inainte de a desface inelul de tort, treci cu grija, de jur imprejur cu un cutit, pentru a dezlipi marginile.
Incalzesti 100 ml frisca lichida pana la punctul de fierbere, adaugi ciocolata maruntita si amesteci pana obtii o crema omogena. O lasi sa se raceasca putin si o torni peste tort lasand sa curga usor peste margini. Ornezi dupa imaginatie.
Mixezi frisca lichida ramasa si decorezi tortul dupa imaginatie. Lasi tortul la rece pentru cateva ore si apoi il servesti.