Tort cu crema de ciocolata alba,ganache de ciocolata si cirese

de Toamna07 in Torturi, 7 Mar 2015 | 5295 vizualizari

 

Acest tort l-am pregatit in maxim 2 ore si a fost un real succes. Este un tort economic, de casa, generos si plin de gusturi minunate.

 

INGREDIENTE

  • Blat de cacao pentru o forma cu diametrul de 28 cm.
  • 8 oua240 g zahar
  • 200 g faina
  • 35 g cacao
  • 1 varf de cutit cu praf de copt
  • Ingrediente ganache de ciocolata :
  • 200 g ciocolaat neagra
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 400 ml frisca lichida sau smantana pentru frisca
  • Ingrediente crema de ciocolata alba :
  • 500 ml lapte
  • 100 g margarina/unt
  • 1 esenta de vanilie sau baton de vanilie
  • 2 linguri de zahar
  • 5 linguri de amidon sau 6 linguri de faina
  • 100 g ciocolata alba maruntita
  • 1 borcan mare cu compot de cirese
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata alba,ganache de ciocolata si cirese:

Mod de preparare blat :

Faina o amestecam cu cacaua si praful de copt - le cernem - . Am mixat ouale intregi cu zaharul pana si-au triplat volumul .Luam o paleta si incepem sa incorporam ingredientele uscate si cernute,foarte incet, sa nu scoatem aerul din oua.Amestecam de jos in sus. Turnam compozitia pufoasa intr-o forma de tort unsa cu putin unt/ulei si tapetata cu faina. Dam la cuptor preincalzit la 180 de grade pentru 25 minute.Cand se desprinde de marginile tavii, este gata. 

Modul de preparare ganache este foarte usor :

Maruntim ciocolata si o punem peste frisca lichida.Asezam craticioara pe foc mic si amestecam bine pana se topeste ciocolata.Dam la o parte de pe foc si o lasam sa se raceasca.Punem crema la frigider pentru o ora sau la congelator pentru 20 de minute.Eu asa fac cand ma grabesc.:) Scoatem crema rece si o mixam foarte bine pana isi dubleaza volumul si se intareste suficient de bine ca sa putem orna cu ea.

Vom opri cateva linguri de ganache pentru ornat !

Vedeti ce consistenta si luciu are ?!

Mod de preparare crema de ciocolata alba  :

Dizolvam cele doua linguri de zahar si amidonul in 100 ml lapte rece. Restul de lapte il punem pe foc impreuna cu ciocolata alba .Cand incepe sa fiarba ,adaugam amidonul dizolvat in laptele rece si esenta de vanilie.Amestecam energic pana se ingroase si nu are cocoloase.Daca se intampla sa faca cocoloase,nu va faceti griji,le veti indeparta cu mixerul,mai tarziu. Dam crema la o parte de pe foc,o lasam sa se raceasca. Incorporam untul moale in crema rece mixand cateva minute.

Vom opri cateva linguri de crema pentru ornat ~!

Blatul taiat in 3 felii se va insiropa cu sucul de le compotul de cirese. Peste primul blat insiropat vom intinde un strat de crema de ciocolata alba si apoi vom imprastia cirese peste ea.

Vom opri cateva cirese pentru decor ! Asezam al doilea blat;il insiropam si asezam un strat de ganache. Al treilea blat insiropat peste care vom aseza aveline cu ajutorul unui pos sau seringa pentru ornat si cirese.

Pentru un aspect mai frumos am pus codite de cirese uscate;le pastrez de vara pentru ceaiul diuretic din iarna.:)

O sa va placa foarte mult !

Pofta buna !

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata alba,ganache de ciocolata si cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort din crema de zahar ars cu crema de pireu de castane