Desert tort cu crema caramel si ananas (de post) - Reteta nr 500

de katty in Torturi, 31 Mar 2018 | 5321 vizualizari

 

Incet, incet am ajuns la reteta cu nr 500. Si pentru ca s-a potrivit si cu Floriile si suntem si in post, m-am gandit sa fac un tort de post.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • 1 cana zahar
    • 1 cana apa
    • 1 ceasca ulei
    • un praf de sare
    • 1/2 plic Finesse orange
    • 400 gr faina
    • 1 lingura cacao
    • 1 plic praf de copt
    Crema:
    • 1 budinca cu gust de caramel
    • 1 compot de ananas
    • 100 ml zeama de portocale
    • 3 linguri zahar
    • 100 gr margarina
    • 200 ml frisca lichida
    Sirop:
    • 3 linguri zahar
    • 200 ml apa
    • 50 ml zeama de portocale
    Decor: margarete, fluturasi si decor cu gust de ciocolata de la dr Oetker
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema caramel si ananas (de post) - Reteta nr 500:

Pregatim mai intai blatul. Intr-o craticioara cu fund gros punem la caramelizat 1/2 cana zahar. Cand  a capatat o culoare frumoasa, aurie, adaugam apa, apoi restul de zahar si fierbem cateva minute pana se topeste tot zaharul. Dam siropul la racit, apoi adaugam in el uleiul, sare, Finesse orange, 1 lingura cacao si cernem faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam si turnam compozitia intr-o forma de tort  pe care am asezat hartie de copt. Dam forma la cuptorul preincalzit pana trece proba scobitorii.

Scoatem forma si lasam blatul la racit, dupa care il taiem in doua felii pe orizontala. Pregatim siropul. In aceeasi craticioara punem zaharul la caramelizat. Stingem cu apa, dam cateva clocote sa se topeasca siropul, apoi dam jos, adaugam zeama de portocale si lasam la racit.
Pregatim crema. Scurgem fructele din compotul de ananas. Intr-o craticioara punem praful de budinca, zaharul, zeama de la compotul de ananas (220 ml) si zeama de portocale. Amestecam bine si punem la foc mic, amestecand mereu pana crema se leaga. Dam jos, adaugam margarina taiata cubulete si amestecam energic pana se incorporeaza. Lasam crema sa se raceasca. Cand crema este racita, o amestecam cu frisca batuta spuma tare. Oprim jumatate din crema deoparte pentru a orna tortul, iar in restul punem ananasul taiat in bucati mai mici. Montam tortul pe platoul de servire. Asezam  prima felie de tort, o insiropam cu jumatate din sirop, adaugam crema in care am pus ananasul, apoi cealalta jumatate de blat insiropata. Imbracam tortul in crema oprita, apoi il dam la rece pentru cateva ore, apoi il decoram dupa imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema caramel si ananas (de post) - Reteta nr 500" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort ciocolatos - de post