Pentru aniversarea tatei am pregatit un tort cu blat de nuca, crema de unt, imbracat in ciocolata, frisca si ornat cu cirese.
Blatul:
Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare, pana se fac spuma, se adauga treptat zaharul si galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam usor cu o spatula, ca sa ramana aerata. Compozitia se asaza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, si se da la cuptor 30-35 de minute. Cand este gata, se lasa la racit.
Siropul:
Se prepara siropul din apa cu zahar, iar dupa ce se ia focul, se adauga esenta de rom. Se lasa la racit.
Pentru crema: untul se amesteca la robot sau cu mixerul, pana se deschide la culoare, apoi se adauga zaharul, semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie, cacaua si cafeaua.
Decorul:
Se taie tortul si se insiropeaza.
Frisca lichida se bate cu mixerul pana devine matasoasa si suficient de consistenta pentru ornat.
Se umple tortul cu crema de unt, se adauga si un strat subtire de frisca.
Se imbraca tortul in ciocolata topita la chocolate fondue sau pe baie de aburi. Am fost multumita de ciocolata, glazura s-a intarit destul de repede, asa ca nu l-am mai dat la frigider sa se intareasca si am ornat imediat cu frisca. Se adauga si ciresele si se rade ciocolata.
Se da la frigider pana la servire.
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/05/tort-cu-ciocolata-si-cirese.html