Desert tort cu capsuni si crema de vanilie

de oanapl in Torturi, 17 Iun 2017 | 4468 vizualizari

 

Acest tort l-am pregatit mai demult, dupa o reteta de-a Violetei Postolache. Va invit sa-l incercati si voi deoarece este delicios!

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurita praf copt
  •  crema:
  • 250 ml frisca lichida
  • 400 ml lapte
  • 2 oua
  • 3 linguri amidon
  • 5 +2 linguri zahar
  • 3 linguri unt
  • 1 esenta de vanilie
  • 500 gr capsuni
  • 1 plic gelatina
  •  sirop:
  • 200 ml apa
  • 4 linguri zahar
  • 1 esenta rom
  •  glazura:
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
  • decor:
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu capsuni si crema de vanilie:

Bati ouale cu zaharul pana se albesc. Adaugi faina si praful de copt, omogenizezi compozitia apoi torni in forma de tort si dai la cuptor pentru 30 de minute.Dupa ce se raceste blatul, il tai in doua.

Pregatesti crema astfel: dizolvi amidonul in doua-trei linguri de apa rece, ca sa nu faca cocoloase, apoi il adaugi peste laptele rece. Adaugi ouale si zaharul si pui sa fiarba la foc mic, avand grija sa amesteci intruna ca sa nu se lipeasca. Cand a dat in clocot, opresti focul, adaugi untul si semintele din pastaia de vanilie si incorporezi. Lasi sa se raceasca, avand grija sa amesteci din cand in cand, ca sa nu capete crusta. Bati frisca si o incorporezi in crema de vanilie, dupa ce s-a racit complet. Pui intr-o craticioara 200 gr de capsuni taiate cubulete, adaugi 2 linguri zahar si le lasi pe foc pana se topeste zaharul si se ingroasa usor zeama lasata. Dupa ce se racesc, le adaugi in crema.
Pui gelatina intr-un castronel cu putina apa si lasi 1 minut ca sa se hidrateze. Pui deasupra unui vas cu apa calda si lasi sa se dizolve. Incorporezi in crema, avand grija sa amesteci bine ca sa se repartizeze uniform in compozitie.

Pregatesti siropul astfel : caramelizezi 4 linguri de zahar, apoi completezi cu apa si lasi pe foc sa se dizolve. Adaugi esenta de rom si lasi sa se raceasca.
Pui primul blat pe un platou si asezi in jurul lui inelul reglabil pentru tort. Insiropezi cu jumatate din cantitatea de sirop.
Tai capsunile felii si le asezi pe laterale. Pui crema si asezi cel de al doilea blat pe care il insiropezi cu siropul ramas.

Topesti ciocolata amaruie impreuna cu frisca lichida intr-o craticioara la bain-marie. Torni pe toata suprafata tortului si nivelezi. Lasi tortul la rece pentru 2-3 ore, pana se intareste crema de vanilie.

Inainte de a desface inelul, treci cu grija de jur imprejur cu un cutit pentru a dezlipi marginile.

 Bati frisca lichida si ornezi tortul dupa inspiratie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu capsuni si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort "Padurea Neagra"