Desert tiramisu reteta cu piersici, cardamon si scortisoara

de oanapl in Prajituri, 21 Iul 2017 | 4858 vizualizari

 

Nu e Tiramisu reţetă originală, dar va va cuceri!
Vă doresc o zi frumoasă si vă invit la o prăjitură rapidă și răcoroasă!

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • blat:
  • 23 pișcoturi (merg 28)
  • siropul de la compotul de piersici
  • cremă:
  • 1 conservă mare de piersici (undeva la 4 piersici mari)
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 3 gălbenușuri
  • 1/2 linguriță cardamon
  • 100 g de zahăr
  • 250 g mascarpone Delaco
  • 250 ml frișcă lichidă
  • pudră de roșcove (sau scorțișoară)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tiramisu reteta cu piersici, cardamon si scortisoara:

Tiramisu reţetă originală

Tai piersicile cubulețe și le amesteci cu scorțișoara.
Mixezi gălbenușurile cu zahărul măcinat și cardamonul si le pui la foc mic, peste un vas cu apă, în bain marie. Amesteci din când în când, până obții o cremă bine inchegată.
Amesteci bine mascarpone cu crema.
Bați bine frișca lichidă și apoi o amesteci cu crema mascarpone.
Inmoi pișcoturile în siropul din conservă si așezi jumătate într-un vas yena (dimensiunea 25 x 15 cm). Adaugi deasupra jumătate din piersicile tăiate cubulețe. Pui un strat de cremă, apoi un nou strat de pișcoturi, piersici și la final iar crema.
Pudrezi totul cu puțină pudră de roșcove / scorțișoară si ornezi cu piersici.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tiramisu reteta cu piersici, cardamon si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Xandrinne 1

24.07.2017, 09:38

Tare bun!

miki_a 1

25.07.2017, 08:28

Chiar îmi place! Folosesc și eu foarte des pudra de roșcove, mai ales în deserturile fetelor! Iar acesta e desertul ideal (mai ales că nu are nici cafea)!

oanapl 1

23.07.2021, 09:30

Mă bucur că vă place! Vă mulțumesc pentru aprecieri!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de branza