Desert chec cu banane si ciocolata

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 29 Ian 2018 | 7667 vizualizari

 

Aveti banane foarte coapte si nu mai vine sa le mancati? Iata solutia!

 

INGREDIENTE

  • 3 banane mari
  • 4 ouă
  • 200 g zahăr
  • 200 ml lapte
  • 100 g unt
  • 400 g făină
  • 10 g praf de copt
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 200 g ciocolată
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu banane si ciocolata:

Preîncălzim cuptorul la 180 grade C. Ne pregătim toate ingredientele.

Tocăm mărunt cele două tablete de ciocolată. Eu am preferat o ciocolată neagră, dar merge orice ciocolată vă este pe plac vouă. Curățăm bananele și le zdrobim cu ajutorul unei furculițe.

Cernem făina cu praful de copt și bicarbonatul.

Batem spumă gălbenușurile cu zahărul. Adăugăm laptele călduț în care am topit untul. Adăugăm bananele zdrobite și amestecul cu făina cernută. Adăugăm albușurile bătute cu un praf de sare și amestecăm ușor cu o lingură.

Împărțim compoziția în două tăvi de chec tapetate cu hârtie de copt. Presărăm ciocolata, apoi cu o furculiță amestecăm ușor.

Se dă la cuptor pentru 35-40 minute. De preferat a se servi după ce se va răci.
Eu nu am avut răbdare și am facut pozele când încă era cald, de frică să nu se mănânce repede tot!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu banane si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

pe 07.02 la 16:05

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară

pe 07.02 la 10:59

Salată de crudități cu fistic - Gustoasă și hrănitoare

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov - Rețeta rapidă și sănătoasă

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Vargabeles