Desert tarta cu umplutura de dovleac

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 8 Oct 2018 | 2775 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de aici https://www.bucataras.ro/retete/tarta-cu-dovleac-37833.html. Am schimbat unele cantitati ale ingredientelor de la aluat, la umplutura am folosit mai mult zahar si am pus-o de la inceput peste foaia de aluat, iar foaia de deasupra am uns-o cu ou si am presarat zahar peste ea.

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 500 g dovleac placintar curatat de coaja si seminte
  • 250 g zahar (sau dupa gust)
  • 1 plic de zahar vanilat (8 g)
  • 1 lingurita de pudra de scortisoara
  • Aluat:
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 150 g unt
  • 75 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat (8 g)
  • 300 g faina
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus + 1 lingura apa
  • 1 lingura zahar
  • Diametru tava: 21 cm
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu umplutura de dovleac:

Dovleacul placintar curatat de coaja si seminte se spala si se da pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie. Se caleste apoi intr-un tuci impreuna cu zaharul si zaharul vanilat si se da deoparte.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Intr-un castron se pun oul, un praf de sare, untul, zaharul, zaharul vanilat si faina (treptat) si se framanta un aluat nelipicios. Se da la rece pentru 30 de minute. Dupa aceea, se imparte aluatul in doua. Se intinde o foaie pe masa de lucru unsa cu ulei si cu ajutorul sucitorului se aseaza intr-o forma de tarta unsa cu unt. Se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se adauga dovleacul calit, se presara pe deasupra scortisoara, se intinde ce-a de-a doua foaie si se aseaza usor peste umplutura. Se indeparteaza surplusul de aluat, se inteapa foaia din loc in loc cu o furculita si se decoreaza cu stelute decupate din surplusul de aluat. Se unge tarta cu un galbenus amestecat cu o lingura de apa si se presara o lingura de zahar pe deasupra. Se introduce la cuptor pana cand este frumos rumenita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu umplutura de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Lamington - Tavalita cu cocos si ciocolata